ANBEFALINGER TIL BEDRE LIV
På baggrund af alliancens mange samtaler med mennesker med psykiske diagnoser, pårørende og personale- og i arbejdet med at finde livsforbedringer - er der fundett en række nøgleindsigter og en række anbefalinger til ændringer, der kan gøre livt bedre, forebygge tilbagefald og frafald.

HJEMME
GENSTARTS-PLAN
Alle der har været i behandling for en psykisk lidelse skal have en GemstartsPlan. Den skal indeholde værktøjer til at genoptage hverdagen på en god måde.
​
Mange har brug for konkret praktisk støtte, nye bedre vaner og et socialt efterværn - dvs. nogen at tale med i øjenhøjde om det, der er svært ved at komme tilbage til hverdagen der hjemme. ​
​
Når man bliver udskrevet fra fx en knæoperation er genoptræningsplanen en helt integreret del af forløbet. På samme måde skal mennesker med psykiske lidelser have en plan med hjem, så overgangen mellem fx indlæggelse og hjem bliver mere overskuelig.

75% af alle med en psykisk diagnoser er ikke i arbejde. Men rigtig mange af dem både kan og vil arbejde - bare på vilkår der passer til dem. Fx et flexjob.
Men desværre oplever rigtig mange, at det er besværligt at finde et flexjob. En del af forklaringen er, at mange flexjob ikke slås op nogen steder.
​
I stedet er det kun kommunen, der kender til mulighederne og som formidler kontakten.
​
Hvis flexjob blev slået op som andre jobs, bliver det lettere at finde mulighederne selv.
FLEXJOB PORTALEN
PÅ JOB

I UDDANNELSE
SPS - BEVIS
Særlig Pædagoisk Støtte (SPS) er en god hjælp for mange med psykiske diagnoser, når de går i skole eller er i uddannelse. Men når man har allermest brug for den bortfalder den. Og så skal man starte forfra.
​
SPS støtte bevillges nemlig til den skole/ uddannelsesinstitution, du er tilknyttet. Når du så skifter fx fra gymnasium til videregående uddannelse bortfalder støtten, og du skal søge for fra.
​
Anbefalingen er, at SPS støtte bevilliges til personen i stedet - og følger med, når man skifter mellem skoler og ud i job.